keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Nero ja Nuppi


Navetan yhdet kesän uusista asukkaista ovat sonnipojat Nero ja Nuppi. Mustavalkoinen Nero on rodultaan holstein, ja ruskeavalkoinen Nuppi on rodultaan ayrshire. Pikkusonneilla on ikäeroa 9 päivää Nupin ollen pienemmästä koostaan huolimatta vanhempi, kuin Nero.   

                             Kaksikon päivään mahtuu pienelle vasikalle tärkeitä asioita, kuten yhdessä makoilu,nukkuminen, juoksuhepulit, uusien asioiden tutkiminen ja opettelu, ulkoilu sekä tietenkin syöminen ja juominen.  Kaiken tämän lisäksi vasikat käyvät joka päivä ”töissä”, ne nimittäin toimivat elävinä piirustusmalleina pihassa vieraileville taiteilijoille. Samalla ne saavat paljon rapsutuksia ja tutustuvat ympäristöön.
Vasikat oppivat heti pienenä syömään heinää ja vähitellen myöskin vasikoille tarkoitettua rehua. Lisäksi ne juovat  vettä, mutta kaikkein tärkein ruoka jokaiselle vasikalle on maito. Vasikoiden maito tarjoillaan tuttisangosta, josta vasikka imee tutin kautta maidon; se korvaa vasikalle emän nisän ja samalla tyydyttää vasikan kovan imemisen tarpeen.  Jos vasikalle tarjoaa kättä, se melko varmasti alkaa imeä sormia maidon toivossa.  Vasikat juotetaan maidolla 2-3 kertaa päivässä ja päivittäinen maitomäärä on n. 5-8 litraa vasikkaa kohti.  
 
  
Lasten piirroksia vasikoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti